30 Mart 2007 Cuma

Klagenfurt Maceramız :-)

Gönderen Niliş'in Dünyası... zaman: 03:14
24.03.2007 C.tesi günü sabahın erken saatlerinde yine çıktık yollara. Bu kez hedefimiz Klagenfurt'tu! Önceki haftadan tecrübeli olunca öyle çok büyük beklentilerle çıkmadık yola. Amacımız sadece güzel bir gün geçirmekti. Bu kez yolda bize eşlik eden başka arkadaşlarımızda vardı. İtalyan kat arkadaşımız ve onun Polonyalı arkadaşıyla çok güzel bir dörtlü olduk. Eğlenceli olacağı öyle belliydi ki taa en başından. Yine güzel bir tren yolculuğunun ardından Klagenfurt'taydık! Bu yan taraftaki resimde bulunan heykel Klagenfurt'un meydanında bulunan ve adeta şehri sembolize eden Dragon Heykeli! Bu kez hem yolculuğumuz hem de şehir turumuz fazla uzun sürmedi çünkü şanssız bir gündü bizim için. Şanssızlığımız havanın bozuk olmasıyla başladı. Yağmurlu ve soğuk bir gündü ama biz tabii "Yağmuru da pek severim, Yağmur altında yürümesi ne hoştur!" diyerek tadımızı kaçırmamaya çalıştık.
Şehirde çok güzel bir göl varmış ve bu gölün bulunduğu yerde Minimundus Park isminde bizim Minyatürk benzeri mutaka görülmesi gereken bir yer varmış. Ama hava koşullarının kötü olması nedeniyle kapalıymış, gidemedik, göremedik :(
Klagenfurt'un en çok gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri kapalı olduğu için biz sadece şehir merkezinde zaman geçirmek zorunda kaldık ama heryer öyle renkli, öyle sevimliydi ki en azından ben halimden çok memnundum.
Günümüzün büyük kısmını Klagenfurt'ta yağmur altında yollarda dolaşarak ve gördüğüm her tavşanın, yumurtanın yanında fotoğraf çekerek geçirdik.
Bu arada Avusturya'da şu an Cumartesi bileti denen bir indirim var ve 11 Euroluk bu biletle o günde ne kadar çok dolaşırsak dolaşalım, ne kadar trene binersek binelim ÖZGÜRÜZ. Başka bir ödeme yapmak zorunda değiliz. Durum böyle olunca bizde dedikki madem burada yapacak birşeyimiz kalmadı öyleyse bizde yakınlarda bir yere daha gidelim. Atladık trene ve soluğu yarım saat mesafedeki St. Vein kasabasında aldık. Artık bütün enerjimiz bitmek üzereydi ki, hemen minik bir kafe bulduk. İçimizi ısıtan kahvelerimizi içtikten sonra da artık dönüş yolunu tuttuk. İşte bu da son fotoğraf!

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Nilişin Dünyasına Hoş Geldiniz! Copyright © 2011